2015 Alpit

Taas on aika lähteä Alpeille. Lentoliputkin on jo olemassa ja seura on tuttu ja turvallinen Fox. Myös Foxin isä, Kimmo, lähtee mukaan seuraksi. Ei tosin ole mukana kiipeämässä pääkohteissa.

Suunnitelmissa on viettää kaksi viikkoa Alpeilla. Viikko Saksassa, tutussa Garmisch-Partenkirchenissa. Toinen viikko vietetään Svetsissa, Zermat kylässä. Zermatt on mielenkiintoinen paikka, johon autolla ei pääse.

Starsky above Jubiläumsgrat
Jubiläumsgrat Photo credit: 2undsiebzig.de

Ensimmäisen viikon ykköskohde on Jubiläumsgrat, joka on noin 6km pitkä harjanne Saksan kahden korkeimman vuoren välillä, Zugspitze (2962m) ja Alpspitze (2628m). Tosin harjanne päätyy virallisesti Hochblassen (2706m) huippuun, josta reitti jatkuu Alpspitzelle. Vaikka reitti on mentävissä noin 10 tunnissa, suunnitellaan tosin mennä reitti ns. kahdessa osassa ja yöpyä puolessa välissä.

Zugspitzelle ja Alpspitzelle ollaan noustu viime reissulla, vuonna 2013. Jubiläumsgrat on jäänyt toteutumatta huonojen säiden takia. Joten siitä tuli ensimmäisen viikon pääkohde. Jos sattuu useampi hyvää päivää, niin toki käydään nousemassa muille vuorille. Niistä pätetään improten paikan päällä.

Hiking Ticino | Lugano
Dufourspitze Photo credit: Andreas Weber

Toisen viikon päätavoite on Sveitsin korkein huippu Dufourspitze (4634m), joka on Alppien toiseksi korkein vuori. Sen aikataulu on hyvinkin haastava. Sillä vuoren juurelle pääsee vain junalla, jonka aikataulut aiheuttavat haasteita. Alustava suunnitelma on nousta ensimmäisenä päivänä Monte Rosa alppimajalle, joka on 2795 metrin korkeudessa. Majalla vietetyn yön jälkeen jatketaan huipulle asti.
Haasteet tulevat laskeutumisen aikana. Sillä viimeiseen junaan on ehdittävä tai sitten joutuu viettämään yön keskellä ei mitään. Joten jos laskeutuminen ei suju sutjakasti, vietetään toinen yö Monte Rosa majalla.

Sekään vuori vie koko viikkoa. Joten taaskin sama teema, eli jos on hyviä päiviä niin lisää vuoria naamaan. Mielessämme on jo eräs kohde, Breithorn (4164m). Siinä on rykelmä useampia huippuja, joten tavoitteena olisi käydä ne kaikki putkeen, tai melkein kaikki. Saa nähdä.

Jungfrau und Breithorn
Breithorn Photo credit: Alice

Lentokoneella saavutaan Müncheniin, josta junalla saavutaan GaPaan. Viikon jälkeen vuokrataan auto ja reissataan Vispiin. Vispissa jätetään auto ja junalla Zermattiin.
Luvassa taitaa olla melkoinen auto matka Alppien halki Saksasta Sveitsiin 🙂

Tässä kohteet kartalla:

 

Yhteenveto toteutuneista nousuista:

18.8. Sonnenspitze (2417 m)
_8182321-Pano

Diman valokuvat
Foxin valokuvat
Foxin artikkeli (eng, fin)

20.8. St. Martin am Grasberg (1040 m)
_8202406-Pano

Diman valokuvat
Foxin artikkel (eng, fin)

21-22.8. Jubiläumsgrat (2628 m, 2962 m)
_8222946-Pano

Diman valokuvat
Foxin valokuvat
Foxin artikkeli 1. päivä (eng, fin)
Foxin artikkeli 2. päivä (eng, fin)

25.8. Zermatt Mammut Via-ferrata C-reitti (2164 m)
_8253120

Diman valokuvat
Foxin artikkeli (eng, fin)

26-27.8. Monte Rosa Dufourspitze (4634 m, aborted at 3264m)
_8273618-Pano

Diman valokuvat
Foxin valokuvat
Foxin artikkeli 1. päivä (eng, fin)
Foxin artikkeli 2. päivä (eng, fin)

Blogit:

Diman ja Foxin reissubloggaukset
Foxin kaikki reissun artikkelit

1 vastaus artikkeliin “2015 Alpit”

  1. Paluuviite: Alps 2015 | Trail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *