Pieksämäki, Naarajärvi

Päivän tulos: 92.3km, 5h 9min (11h 4min), 18km/h

Kerrankin päästiin lähtemään ajoissa. Niin oli turvallista tuhlata aikaa Mikkelissä. K-raudassa käynnin lisäksi kokeiltiin pyöräliikkeirä ja urheilukauppoja. Itse etsin pyörän tukijalkaa ja Jussi irtolahkeita. Tuloksetta.

Haukivuorelle mentäessä oli vain kolmannes matkasta sivuteitä. Muuten oltiin satasen autotiellä. Itse olen nauttinut tasaisuudesta ja loivuudesta. Sain hyvät vauhditkin. Ohittavat autot eivät minua häiritse pahemmin. Jussilla on eri fiilikset, siksi priorisoitiin sivuteitä aina kun on mahdollista.

Haukivuorella pidettiin pidempi taukko, jolloin ekan kerran saatiin tehdä retkikeittimellä ruokaa. En ottanut sen mukaan turhaan 🙂

Matka jatkui taas autotiellä, mutta ennen puoltaväliä päästiin sivutielle. Soratie ei tällä kerta ollut paha. Oli maisemia ja lehmiä. Maaseutua. Ilma oli jäätävän kylmä, itselläni oli lämpimät päällä. Mutta Jussi sinnitteli keveissä loppuun asti. Hullu. Minuahan yleensä kutsutaan karhuks, mutta tällä kerta ei päteny. Tai sitten Jussi on oikeasti vaan hullu 😀 Kuulemma lämpeni 70km jälkeen ja pääsi johtamaankin 🙂 Joka tapauksessa tänään oli meidän molempien paras ajopäivä. Itse sain maitohapot vasta kilometrilla ennen Lomapirttiä ylämäessä.

Aamulla kun soittelin Lomapirtille, niin heti kuului puhelimessa sellainen vastaanottovainen sävy ja palveluhenkisyyttä. Keksinyt nopean ratkaisun siihenkin,  ettemme tienneet saapumisaikamme. Ja henkilökunta poistuu jo neljältä. Lupasivat piilottaa avaimet piilopaikkaan. Näin ei ollut aikataulu paineita,  saimme tulla silloin kuin haluttaisiin. Loistavaa! Maksuasioita sovittiin hoitavamme aamulla.

Saunaa ei ollut mutta kuuma suihku ajoi asiansa. Ruokaakin päätettiin valmistaa mikrossa,  kun ulos ei innostanut mennä jäätymään. Eikä olla ees muistuttu ostaa öljyä tai voita. Joten paistamisen voitiin unohtaa.

Nyt on kylläisenä ja taas Durakissa hävinneenä sängyssä. Ei muuta kuin nukkumaan ja huomenna ampparin jälkeen kohti Kuopiota, kotiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *