Katsastus

Auto läpäisi katsastuksen puhtain paperein!

Pyysin katsastajaa kiinnittämään alustarakenteisiin erityistä huomiota. Hän ei löytänyt mitään löystymisiä niveleissä ja iskaritkin olivat testien mukaan kunnossa.
Olin täysin varma, että olisi vähintään korjaushuomautuksia. Ei tavallinen henkilöauto voi selvitä 2000km Karjalan teillä, jotka olivat kaikkien reissujeni pahimmat. Yhtä pientä metsäseikkailureissua lukuunottamatta. Tosin sekin oli Karjalan Kannaksella.
Eihän auto selvinytkään, kun se öljypohja meni puhki. Mutta öljypohja ei liikuta autoa, se vaan pitää öljyt sisällä 🙂 Iskarit, nivelet ja renkaat ovat kaikista eniten rasitusta saaneet osat. Renkaat on vaihdettu. Samoin ostettu uudet vanteet. Mutta ihme ja kumma ettei, iskareita tarvinut vaihtaa. Vaikka vanhoja ovat. Autossa jo vuodelta 2004.

Ilmeni autossa toinenkin yllätys. Etelä-Pohjanmaalla kun ajelin, niin moottori otti ja sammui. Huollossa ihmeteltiin tapausta, kun ei vaan tahdo löytyä vikaa. Lopultakin syynä oli tyhjä tankki. Vaikka mittari näytti tankin olleen puolillaan. Syy selvisi, anturi oli irronnut paikoiltaan kovasta tärinästä. Onneksi ei ollut pahempi vika. Tulipahan samalla vaihdettua polttoiainesuodattimen.

Valokuvat vielä saavat odottaa. Menen purjehtimaan Turusta Helsinkiin pariksi päiväksi.
Katso kartalla: 60.1698, 24.9382