Laivalla Kemiin

Varmaan ihmettelitte miksi jo tänään menemme takaisin mantereelle. Vaikka kerroin eilen olevamme kaksi yötä saarella. Pienen pohdinnan jälkeen päätettiin eilen skippaavamme reissun munkkisaarelle. Koko reissu kestäisi 12 tuntia ja kävelyä on 20 kilometria. Kyseistä reissua tarjotaan pyhiinvaellusmielessä, joten peruutimme sen. Tänään totesimme, että tosiaan ei olisi kiinnostusta kävellä noin pitkän matkan. Etenkin kun Jussilla on flunssan poikanen. Henkilökohtaisesti tuon reissun kohde ja teema ei ollut mieleinen.
Jos ylipäänsä kiinnostaisi saaren meno, niin se kannattaisi tehdä vasta parin vuoden päästä. Sillä siellä menossa parhaillaan uudelleenrakennustyöt. Joten nähtävää on vähemmän. Siellä asuvat munkit eivät koskaan saarelta poistuneet. Joten eivät taida tietää ketä turistit ovat. Siksi turisteja valmistetaan pyhiinvaeltajan etikettiin ja sääntöihin.

Nyt ollaan paluumatkalla. Löytyivät vapaat paikat sisältä, ei tarvitse olla ulkona kylmässä. Aurinkokaan ei paista.
Katso kartalla: 65.0230, 35.5427