Äänisen piirin viimeisin kirkko

Saimme Äänisniemellä paikalliselta vinkin kirkosta jossain Pindushi kunnassa. Kartassa sinne ei edes ole piirretty tietä. Mutta meille luvattiin sellaisen olevan. Joten nyt otimme sen vimeiseksi kohteeksi tältä päivältä.
Kun päästiin Pindushiin, löydettiin paikallisen miehen joka ihmetteli hieman, ettei täällä ole mitään kirkkoa. Sitten lisäkyselyjen jälkeen, hän taisi muistaa jossain ennen Pindusia olevan vanhan puukirkon. Saimme epämääräiset ohjeet. Mutta parin umpikujan jälkeen saimme tähyiltyä kameran pisimmällä zoomilla horisontista kohteemme Lambushi kunan seudulla. Voi sitä pientä väsynyttä riemua. Mutta samalla se oli hämmentävää. Kyseinen kirkko oli eri aikakaudelta ja täysin eri tyyliä kuin tähän asti olleet. Se oli iso, isoineen ikkunoineen. Ikäväksemme se oli täysin jätetty luonnon armoille. Tarkan tutkistelun jälkeen tulimme siihen johtopäätökseen, että kirkosta oli sitemmin tehty jonkinlainen kerhotalo tai vastaava ajanvietetila. Mutta katon petettyä mädäntymisen takia, sisältö ei ollut suojassa. Taloa ei voitu enää käyttää, eikä ollut intoa tai varaa tehdä peruskorjauksia. Jäi siksi kirkko vailla ylläpitoa.
Todella harmittava tilanna. Sillä kyseessä olisi alueen ainutlaatuisimmista kirkoista. Pitää löytää jostain sen historia ja nimi. Jos vaan mahdollista.
Katso kartalla: 62.9127, 34.5462