Autovarusteet

Eilen kävin shoppailukierroksella, jossa ostin autoon lisää varusteita vakiovarusteiksi. Etenkin tuo köysi ja talja olisivat kovasti tarpeen muutama vuosi sitten. Silloin sateisena iltana jäätiin pohjasta kiinni keskellä metsää. Silloin ei voitu muuta tehdä kuin soittaa isä hinaamaan irti. Oltiin onneksi mökin lähellä. Nyt on ainakin varusteet, joilla saa auton irti sitomalla köyden puuhun. 10mm paksun köyden 1600 vetolujuuden pitäisi riittää tähän tarkoitukseen. Kaksinkertaisilla pylpyröillä saadaan nelinkertaistua vetovoiman, jos käsivoimin vedetään auto jostain. Vaijeritalja taas on hankalimpia tapauksia varten. Sen murtolujuus on 2000kg, voi vaikka nostaa auton maasta 😉 Helpompia tapauksia varten on nuo liirauksenestomattoja. Niitä revitään käsistä talvisin. Nyt ne saivat olla rauhassa kaupan hyllyllä, joten poimin itselleni sellaiset.

Moottoroitu kylmälaukku on ollut käytössä jo muutaman vuoden. Ilman sitä ei reissulla koskaan lähdetä 😉 Pysyy juomat ja ruuat kylmänä. Korissa on keittiötavaroita, mm. astiasto, kaasukeitin, kattilat ja pannu. Sitten on vielä 12v vedenkeitin, jolla usein keitetään kahvi-/teevettä matkalla. Uutena varusteena on tuo kokoon menevä 13 litran vesikanisteri hanalla. Se saattaa olla kätevä lisä.

Alunperin ajattelin parisängyn ilmapatjan autoon. Mutta havaittuani siinä useita reikiä, ostin halvat uimapatjat. Ne osoittautuivat oikein käteviksi, kun voi pinota päälle ja kovalle lattialle menevät laatikot sun muut. Itse päätin ottaa lakanan ja peiton makuupussin sijaan. Jussi aikoo ottaa makuupussin.

Hyvää varustautua näin ajoissa. Voi viikonloppuna miettiä puuttuisko jotain, niin maanantaina vielä ehtii käydä ostoksilla. Maanantaina vielä palaveerataan Jussin kanssa matkasta ja tiistaina varhain aamulla lähdetään. Tavoitteena olla Viipurissa 10-11 maissa rekisteröitymässä ja käydä mökillä ennen kuin suunnataan pohjoiseen päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *