Päätös

Matka on onnistuneesti ohi! Takana on vajaa 4500km 🙂 Pitkillä reissuilla 400km/päivä tuntuu olevan mukavuuden raja. Jos lähtö ajoitetaan aamupäivään, niin 200km jälkeen sopivasti voi tehdä lounastauon. Sitten seuraavat 200km ja matkan jälkeen jää vielä rutkasti aikaa tutustua kohteeseen. Ja jos itse reitti on mielenkiintoinen, niin monineen pysähdyksineen matka ei tunnu pitkältä eikä veny liian myöhäiseksi. Sitten kun mukavuuden raja ylittyy, matkat alkavat tuntua suorittamiselta ja lopussa on usein väsynyt fiilis, vaikka kuskia vaihdettaisiin. Kyse on siis ajan viettämisestä purkissa. Siksi bussi- tai junamatkat seikkailumielessä eivät kohdallani koskaan toimineet. Esimerkiksi Interrail-matkat eivät tämän takia olleet mielenkiinnon kohteena.

Tämä reissu Norjaan ei jää ainoaksi. Nyt kun maa on tullut laajasti tutuksi, aion tutustua ainakin Trondheimiin ja Lofooteihin syvällisemmin. Lofooteilla voisi viettää kokonaisen viikon patikoimalla ja kiipeilemällä vuoriin. Sen teen varmasti lähivuosina 🙂 Muutenkin Norjassa voisi kruisailla useimminkin, jos muuta kohdetta ei löydy.

Oli hieno reissu ja mukava seura. Ehdittiin jo pohtia uutta reissua yhdessä. Mutta siitä sitten myöhemmin.
Itselläni on tulossa kesä-heinäkuussa seikkailureissu ystäväni Jussin kanssa Karjalan halki Vienanmerelle etsien vanhoja puukirkkoja.

Reissussa kameraa on laukaistu 4 hengen voimin noin 2500 kertaa.  Muutama sataa näistä on panoraamakuvien osaotoksia, muutama sataa taas suoraan roskiin meneviä epäonnistuneita. Jäljellä olevista pitäisi karsia osan pois. Laitan kuvat näkyviin tämän viikon lopulla. Huomenna pitää lähteä jo Pietariin kummipoikani ristiäisiin.

Näkemisiin seuraavassa reissussa! Eli siis pian 😉

Yksi ajatus artikkelista “Päätös”

  1. Dimaaaa!! 😀 Koska otat mut matkalle mukaan? 😉 Hyvää seuraavaa reissua!

Kommentit on suljettu.