Viimeisen illan aatoksia

Tänään kaahattiin Rovaniemeltä Kauhajoelle. Ei mitään suurempia yllätyksiä matkalla. Kävimme ystävämme Sarin luona Kokkolassa juomassa teetä ja lämmittämässä Suomesta asti raahaamamme valmiskeitot. Hyvältä maistuivat nekin… Nälkä on paras mauste? Saimme Elinalta varsinaisen Kauhajoki-turneen kaupunkiesittelyineen ja vielä Hyypän kylän parhaassa talossa mitä mainiointa ruokaa. Uusia perunoita! Grillattuja maisseja ja sieniä! Kasvischiliä! Raparperikiisseliä! Nyt olemme Elinan perheen mökillä eli Kirveshovissa viettämässä viimeistä yhteistä iltaamme tällä matkalla. Äsken kävimme saunassa ja Elina ja minä jätimme talviturkin Vittuluoman lampeen. Kuulemma muinoin miehet Vittuluoman puroa ylittäessään ottivat hatun pois päästään. Emme tiedä miksi… Gaile neuloo loppuun pipoa poikaystävälleen, jaoimme äsken aarrearkun sisällön (eli simpukat ja merisiilit) ja järjestimme muunkin omaisuutemme järkeviin kasoihin. On raukea olo. Vielä viimeisiä norjalaisia voileipiä ruskean toffeejuuston ja hillon kanssa. Ihanaa nukkua tämä yö oikeassa sängyssä. Aurinko laskee lakeudella värjäten metsänreunan tuolla kaukana hennolla punerruksella, värittäen koko taivaan spektrin oranssin, keltaisen ja vihreän kautta siniseksi. Huomenna on viimeinen matkapäivä.

Ai niin! Tärkeitä uutisia Hepan elämästä: Mordvanhevonen kohtasi tänään suomenhevosen Elinan kotipihassa. Kohtaaminen oli jännittävä ja erittäin onnistunut eläinten huomattavasta kokoerosta huolimatta. Tällä hetkellä Heppa silti kaulailee lähinnä Dinosaurusrouvan kanssa, joka on auton vakiasukki ja taisi matkustaa koko matkan jalkatilassa. Nyt uudet kaverukset matkustavat auton keulassa. Dinosaurusrouvalla on siipi hepan olalla.

zp8497586rq